Piebalgas Alus, Mednieku
Barwa: Złote, klarowne.
Piana: Biała, obfita, średnio gęsta, stosunkowo trwała.
Aromat: Niski chlebowo-zbożowy słód. Niski kwiatowo-cytrusowy chmiel. Niskie estry owocowe. Subtelny, ale dobrze zbalansowany i przyjemny.
Smak: Średnio niski, chlebowo-zbożowy słód. Średnio niski chmiel, tutaj już wyraźniej cytrusowy niż w aromacie z lekką kwiatową nutą w tle. Średnio niskie estry w kierunku czerwonego jabłka. Goryczka średnio niska, krótka. Balans zrównoważony.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska. Wysycenie wysokie.
Ogółem: Dobre.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Efes, Efest Draft
7 kwi 2023
- Marston’s, Manns Brown Ale
7 kwi 2023
- Robinsons, Mr Scrooge
7 kwi 2023
- Moon Lark, Digit
31 mar 2023
- Schneeeule, Dietrich
27 mar 2023
- Schneeeule, Marlene
27 mar 2023
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
15 mar 2023
- Nepomucen, Our New IPA Needs No Introduction East Coast IPA
15 mar 2023
- Nepomucen, Around
15 mar 2023
- Trebjesa, Nikšićko Pivo
23 lut 2023
- Efes, Efest Draft
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Kacper L - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara
- Kuba - 7 zasad dla początkującego piwowara
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego