Ninkasi, N° 13.C Oatmeal Stout
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Ciemnobeżowa, niezbyt obfita, średnio gęsta, średnio trwała. Opada do obrączki.
Zapach: Zdominowany przez aromaty palone, czekoladowe. Niestety niezbyt intensywne.
Smak: Wytrawne. Niezbyt intensywne aromaty palone, czekoladowe i zdecydowanie zbyt duża kwaskowatość. Goryczka niska.
Wysycenie: Niskie.
Ogółem: Słabo. Mocna kwaskowatość przykrywa prawie wszystko. Wszystkie typowo stoutowe posmaki i aromaty za mało intensywne.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Efes, Efest Draft
7 kwi 2023
- Marston’s, Manns Brown Ale
7 kwi 2023
- Robinsons, Mr Scrooge
7 kwi 2023
- Moon Lark, Digit
31 mar 2023
- Schneeeule, Dietrich
27 mar 2023
- Schneeeule, Marlene
27 mar 2023
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
15 mar 2023
- Nepomucen, Our New IPA Needs No Introduction East Coast IPA
15 mar 2023
- Nepomucen, Around
15 mar 2023
- Trebjesa, Nikšićko Pivo
23 lut 2023
- Efes, Efest Draft
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Kacper L - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara
- Kuba - 7 zasad dla początkującego piwowara
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego