Kulmbacher, Kapuziner Weissbier
Kolor: Złoto-pomarańczowy, mętny.
Piana: Biała, obfita, gęsta, trwała. Trzyma się grubym kożuchem.
Zapach: Wyraźny goździk, trochę lżejszy banan i szczypta innych estrów w klimacie jabłek.
Smak: Średnio treściwe. Słodowość, goździk oraz banan i inne estry w klimacie jabłek, całkiem przyzwoicie zbalasnowane, średnio intensywne. Lekka kwaskowatość. Rześkie przy zachowaniu jako takiej pełni. Goryczka niska.
Wysycenie: Średnie do średnio wysokiego.
Ogółem: Bardzo dobry hefe-weizen.
Data degustacji: 2015
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Piwne Podziemie, Pils Don’t Kill My Vibe
14 kwi 2025
- Greene King, East Coast IPA
9 sty 2025
- Browar Jana, Lemon Basil Berliner Weisse
9 sty 2025
- Nepomucen, East Kent Golding West Coast IPA
9 sty 2025
- Moon Lark, Casual
16 gru 2024
- Sady, In & Out Dry Stout
16 gru 2024
- Lemke, Kirsch Weisse
16 gru 2024
- Fassla, Weizla
16 gru 2024
- Vanhonsebrouck, Brigand 1798
16 gru 2024
- Wagner, Marzen
16 gru 2024
- Piwne Podziemie, Pils Don’t Kill My Vibe
Najnowsze komentarze
- Ticket- Process 1,463798 BTC. Go to withdrawal =>> https://graph.org/Ticket--58146-05-02?hs=3067fd3a46627b16453ec1651b19906a& - Kolonia i Kölsch — piwny przewodnik
- + 1.753142 BTC.NEXT - https://graph.org/Ticket--58146-05-02?hs=0d451436194671cc06e9003e4a3097f7& - Düsseldorf i Altbier — piwny przewodnik
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- Damian - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Diacetyl, czyli masło w piwie