Funky Fluid, Silvery
Styl: Oyster Stout
Barwa: Czarne, nieprzejrzyste.
Piana: Beżowa, średnio obfita, średnio gęsta, niezbyt trwała.
Aromat: Średnio wysoka czekolada, praliny, kakao. Średnio niska kawa. Niskie owocowe estry i nuta waniliowa. Bardzo lekka mineralność.
Smak: Średnio wysoka słodka czekolada, pralina, kakao, akcenty karmelowe. Średnio niskie owocowe estry w kierunku jabłka, świeżej śliwki. Średnio niska mineralność i wanilia. Lekka żytnia korzenność. Lekkie nuty kawowe. Goryczka średnio niska do średniej, palona, dobrej jakości, choć lekko zalega. Balans początkowo zrównoważony, na finiszu półwytrawny, z długim palonym posmakiem.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio wysoka. Wysycenie średnie. Gładkie i kremowe.
Ogółem: Dobre.
Data degustacji: 2022
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Wychwood, Firecatcher
3 mar 2022
- Funky Fluid, Silvery
20 lut 2022
- Wagabunda, ? #03
20 lut 2022
- Artezan, Wenus
18 lut 2022
- Thornbridge, Melba
16 lut 2022
- Thornbridge, Lukas
16 lut 2022
- Monsters, Sour Ni
16 lut 2022
- Maltgarden, Guys From Green Street
16 lut 2022
- Pracownia Piwa, Lab 28
16 lut 2022
- Ziemia Obiecana, Nie Graj Szefa
16 lut 2022
- Wychwood, Firecatcher
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Warzenie piw kwaśnych. Część 2: Zakwaszanie.
- Miodowy - Warzenie piw kwaśnych. Część 2: Zakwaszanie.
- BeerFreak.pl - Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- Joosto - Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl - Infekcje piwa, czyli mityczny tlenowiec