Birbant, Fenrir
Styl: Imperial Baltic Porter Whisky Barrel Aged
Barwa: Praktycznie czarne, nieprzejrzyste.
Piana: Ciemnobeżowa, mało obfita, mało gęsta, mało trwała.
Aromat: Średnio wysoka beczka: dębina, migdały. Średnio wysokie owoce, suszona śliwka, żurawina. Średnia czekolada mleczka i gorzka, orzechy. Lekka kawa.
Smak: Średnio wysokie owoce, suszona śliwka, żurawina. Średnia beczka, dębina, migdały, lekkie whisky. Średnia czekolada mleczka i gorzka, orzechy, biszkopt. Lekka kawa. Lekki, dobrze ułożony alkohol. Goryczka średnia, chmielowo-palono-alkoholowa, dobrej jakości. Balans początkowo zrównoważony, na finiszu półwytrawny.
Odczucie w ustach: Treściwość wysoka. Wysycenie niskie. Gładkie. Lekko ściągające i lekko rozgrzewające.
Ogółem: Dobre.
Data degustacji: 2021
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Wychwood, Firecatcher
3 mar 2022
- Funky Fluid, Silvery
20 lut 2022
- Wagabunda, ? #03
20 lut 2022
- Artezan, Wenus
18 lut 2022
- Thornbridge, Melba
16 lut 2022
- Thornbridge, Lukas
16 lut 2022
- Monsters, Sour Ni
16 lut 2022
- Maltgarden, Guys From Green Street
16 lut 2022
- Pracownia Piwa, Lab 28
16 lut 2022
- Ziemia Obiecana, Nie Graj Szefa
16 lut 2022
- Wychwood, Firecatcher
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- Witurs - Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara
- Monika - 7 zasad dla początkującego piwowara
- BeerFreak.pl - Startery drożdżowe – kompendium