Artezan, Funky Rye
Kolor: Bursztynowy, mętny.
Piana: Biała, mało obfita, mało gęsta, średnio trwała. Opada do obrączki.
Zapach: Kwaskowate owoce: wiśnie, porzeczki i jakby nutka siarkowa. Jakaś końska derka może gdzieś na końcu.
Smak: Treściwość dosyć niska. Lekka kwaskowatość i owocowe klimaty jak w zapachu. Goryczka niska.
Wysycenie: Dosyć niskie.
Ogółem: Mało treściwe. Nie czuć nic tego żyta. Mało klimatów stajennych. Ale całokształt może być, do wypicia.
Uwagi: Pite z kija.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Piwne Podziemie, Pils Don’t Kill My Vibe
14 kwi 2025
- Greene King, East Coast IPA
9 sty 2025
- Browar Jana, Lemon Basil Berliner Weisse
9 sty 2025
- Nepomucen, East Kent Golding West Coast IPA
9 sty 2025
- Moon Lark, Casual
16 gru 2024
- Sady, In & Out Dry Stout
16 gru 2024
- Lemke, Kirsch Weisse
16 gru 2024
- Fassla, Weizla
16 gru 2024
- Vanhonsebrouck, Brigand 1798
16 gru 2024
- Wagner, Marzen
16 gru 2024
- Piwne Podziemie, Pils Don’t Kill My Vibe
Najnowsze komentarze
- Miłobuz - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- BeerFreak.pl - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Miłobuz - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Ticket- Process 1,463798 BTC. Go to withdrawal =>> https://graph.org/Ticket--58146-05-02?hs=3067fd3a46627b16453ec1651b19906a& - Kolonia i Kölsch — piwny przewodnik
- + 1.753142 BTC.NEXT - https://graph.org/Ticket--58146-05-02?hs=0d451436194671cc06e9003e4a3097f7& - Düsseldorf i Altbier — piwny przewodnik