Wąsosz, Porter Bałtycki
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Beżowa, mało obfita, mało gęsta, mało trwała.
Aromat: Mało intensywny, lekka kawa, gorzka czekolada.
Smak: Średnia kawa zbożowa, słodka czekolada. Niska śliwka, karmel. Lekki alkohol. Goryczka średnio niska, krótka. Balans wytrawny.
Odczucie w ustach: Treściwość niska jak na ekstrakt, wydaje się bardzo mocno odfermentowane. Wysycenie średnio niskie. Wodniste, lekko gładkie.
Ogółem: Słabe.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Efes, Efest Draft
7 kwi 2023
- Marston’s, Manns Brown Ale
7 kwi 2023
- Robinsons, Mr Scrooge
7 kwi 2023
- Moon Lark, Digit
31 mar 2023
- Schneeeule, Dietrich
27 mar 2023
- Schneeeule, Marlene
27 mar 2023
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
15 mar 2023
- Nepomucen, Our New IPA Needs No Introduction East Coast IPA
15 mar 2023
- Nepomucen, Around
15 mar 2023
- Trebjesa, Nikšićko Pivo
23 lut 2023
- Efes, Efest Draft
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Kacper L - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara
- Kuba - 7 zasad dla początkującego piwowara
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego