Wagabunda, Sakura Gose
Styl: Japanese Cherry Blossom Gose
Barwa: Słomkowe, mętne.
Piana: Biała, mało obfita, mało gęsta, średnio trwała.
Aromat: Średnia kwaśność mlekowa. Średnia słoność. Średnia owocowość. Niski zbożowy słód.
Smak: Średnio niska kwaśność mlekowa. Średnio niska sól. Średnio niska owocowość/kwiatowość, ciężko powiedzieć czy więcej tu estrów czy faktycznie dodatku róży, ale całkiem przyjemnie to gra. Średnio niski zbożowy słód. Goryczka niska, krótka.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska. Wysycenie średnie.
Ogółem: Bardzo dobre.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Efes, Efest Draft
7 kwi 2023
- Marston’s, Manns Brown Ale
7 kwi 2023
- Robinsons, Mr Scrooge
7 kwi 2023
- Moon Lark, Digit
31 mar 2023
- Schneeeule, Dietrich
27 mar 2023
- Schneeeule, Marlene
27 mar 2023
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
15 mar 2023
- Nepomucen, Our New IPA Needs No Introduction East Coast IPA
15 mar 2023
- Nepomucen, Around
15 mar 2023
- Trebjesa, Nikšićko Pivo
23 lut 2023
- Efes, Efest Draft
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Kacper L - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara
- Kuba - 7 zasad dla początkującego piwowara
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego