Wagabunda, ? #03
Styl: Wild Imperial Whisky Stout Whisky BA
Barwa: Czarne, nieprzejrzyste.
Piana: Ciemnobeżowa, mało obfita, mało gęsta, mało trwała.
Aromat: Średnio wysoka torfowość i nuty szlachetnego dębu. Średnia gorzka czekolada i kawa. Średnia owocowość: wiśnie, świeże śliwki. Średnie nuty dzikie, głównie o charakterze skórzanym. Lekka wanilia.
Smak: Średnio wysoka owocowość, pochodzenia głównie od pracy dzikich drożdży: wiśnie, świeże śliwki. Średnie nuty palone: gorzka i mleczna czekolada, lekka kawa. Średnia szlachetna dębina i lekkie nuty waniliowe. Średnio niska torfowa wędzonka. Średnio niskie skórzane nuty dzikie. Zauważalnie podniesiona kwasowość o charakterze kwasu mlekowego, ale też z lekkim akcentem octowym. Alkohol niski, dosyć dobrze ułożony. Goryczka średnio niska do średniej, głównie o charakterze palonym. Balans początkowo słodkawy, na finiszu zaczyna się równoważyć, głównie za sprawą kwasowości, choć lekki słodki niuans pozostaje do końca.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio wysoka. Wysycenie średnie. Gładkie. Lekkie octowe szczypanie.
Ogółem: Dobre, bardzo kompleksowe piwo.
Data degustacji: 2022
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Wychwood, Firecatcher
3 mar 2022
- Funky Fluid, Silvery
20 lut 2022
- Wagabunda, ? #03
20 lut 2022
- Artezan, Wenus
18 lut 2022
- Thornbridge, Melba
16 lut 2022
- Thornbridge, Lukas
16 lut 2022
- Monsters, Sour Ni
16 lut 2022
- Maltgarden, Guys From Green Street
16 lut 2022
- Pracownia Piwa, Lab 28
16 lut 2022
- Ziemia Obiecana, Nie Graj Szefa
16 lut 2022
- Wychwood, Firecatcher
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Warzenie piw kwaśnych. Część 2: Zakwaszanie.
- Miodowy - Warzenie piw kwaśnych. Część 2: Zakwaszanie.
- BeerFreak.pl - Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- Joosto - Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl - Infekcje piwa, czyli mityczny tlenowiec