Schneeeule, Hot Irmi
Styl: Berliner Weisse z imbirem i habanero
Barwa: Słomkowe, klarowne.
Piana: Biała, niezbyt obfita, średnio gęsta, mało trwała.
Aromat: Średnio wysoki imbir. Średnie estry: gruszka, cytryna. Średnio wysoki kwas mlekowy. Niski zbożowy słód. Delikatny aromat papryki. Na samym końcu niuans stajenny.
Smak: Średnio wysoka do wysokiej kwaśność mlekowa, dosyć ostra. Średnio wysoki imbir. Średnie estry: cytryny, gruszki, trochę jabłka. Średnio niski posmak paprykowy. Niski zbożowy słód. Subtelny niuans stajenny. Goryczki brak. Balans wytrawny, zdecydowanie kwaśny.
Odczucie w ustach: Treściwość niska do średnio niskiej. Wysycenie średnio wysokie. Lekko ściągające. Lekko piekące od papryki.
Ogółem: Bardzo dobre, smakowo chyba najlepiej mi siadło z całej serii, choć kwaśność już dosyć hardkorowa.
Data degustacji: 2024
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Jacobsen, Viva Classic!
7 wrz 2024
- Jacobsen, Yakima IPA
6 wrz 2024
- Drei Kronen, Orgelweisse
28 sie 2024
- Moon Lark, Caddy
28 sie 2024
- Wychwood, Hobgoblin Stout
25 sie 2024
- Goller, Maibock
25 sie 2024
- Spezial, Spezial Weissbier
25 sie 2024
- Greifenklau, Kellerbier
27 lip 2024
- Meteor, Meteor Pils
23 lip 2024
- Keo, Keo Beer
8 lip 2024
- Jacobsen, Viva Classic!
Najnowsze komentarze
- You got a transfer from our company. Confirm >> https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=fd855b7e6559c61b55a9b79263361858& - Wszystko o piwnym stylu: Altbier
- You have a gift from us. Gо tо withdrаwаl > https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=3cc45dddf12aa64405187cde5df015df& - Dekalog fermentacji piwa domowego
- You have received a notification # 426. Go >> https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=8266ff47d26a36b6b2a44e305f820c1f& - Ale Freak, czyli kooperacja z browarem Cześć Brat!
- Notification- TRANSFER 1.8248463 BTC. Withdraw >> https://telegra.ph/Go-to-your-personal-cabinet-08-25?hs=f0d6f4d1d4f2e753288536f16ef13de4& - 7 zasad dla początkującego piwowara
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego