Petrus, Aged Pale
Kolor: Cienozłoty, klarowny.
Piana: Biała, niezbyt obfita, mało gęsta, niezbyt trwała.
Aromat: Dzikich drożdzy, bardziej owocowy, minimalnie stajenny, lekko kwaśny, lekko dębowy.
Smak: Średnia mlekowa kwaśność, nuty dzikich drożdzy: głównie agrest, lekka stajnia, skóra. Trochę dębu i tanin. Goryczki brak.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska, wysycenie wysokie, wyraźnie ściągające.
Ogółem: Całkiem ciekawe, mocno taninowe ale tutaj akurat mi to jakoś leży, fajny dziki charakter. Najlepszy z Petrusów, które piłem.
Data degustacji: 2017
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Efes, Efest Draft
7 kwi 2023
- Marston’s, Manns Brown Ale
7 kwi 2023
- Robinsons, Mr Scrooge
7 kwi 2023
- Moon Lark, Digit
31 mar 2023
- Schneeeule, Dietrich
27 mar 2023
- Schneeeule, Marlene
27 mar 2023
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
15 mar 2023
- Nepomucen, Our New IPA Needs No Introduction East Coast IPA
15 mar 2023
- Nepomucen, Around
15 mar 2023
- Trebjesa, Nikšićko Pivo
23 lut 2023
- Efes, Efest Draft
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Kacper L - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara
- Kuba - 7 zasad dla początkującego piwowara
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego