Lambrate, Imperial Ghisa
Styl: Wędzony porter bałtycki (lane z pompy)
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Beżowa, średnio obfita, niezbyt gęsta, średnio trwała.
Aromat: Średnio wysoka szynkowa wędzonka, średnie nuty czekolady i suszonych śliwek, lekki karmel.
Smak: Średnio wysoka szynkowa wędzonka, średnia czekolada, lekka suszona śliwka, karmel i orzechy. Alkohol niski, gładki, zupełnie nie przeszkadza. Goryczka średnia, przypalana. Balans początkowo słodki, lekko wytrawny na finiszu.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio wysoka, wysycenie średnio niskie, gładkie, kremowe.
Ogółem: Klasa światowa. Zawstydziłoby wiele polskich porterów.
Data degustacji: 2017
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Dziki Wschód, SAA
24 mar 2024
- Erl-Brau, Helles Bockerl
24 mar 2024
- Trzech Kumpli, Wędzony Porter Bałtycki
24 mar 2024
- Gościszewo, Rzemiecha
24 mar 2024
- Schneeeule, Hot Irmi
24 mar 2024
- Lemke, Berliner Eiche
23 mar 2024
- Dortmunder Actien-Brauerei, DAB Original
7 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Festbier
7 mar 2024
- Leikeim, Steinbier
6 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Dunkle Weisse
6 mar 2024
- Dziki Wschód, SAA
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- Damian - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Startery drożdżowe – kompendium
- Marek - Startery drożdżowe – kompendium
- Jakub K - Toer de Geuze – przewodnik i relacja