Golem, Double Dybuk Laphroaig BA
Styl: Imperial Porter Laphroaig BA
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Niezbyt obfita, niezbyt gęsta, niezbyt trwała.
Aromat: Średnio wysoki torf. Średni aromat słodu żytniego. Średnio niska czekolada. Niskie suszone owoce.
Smak: Wysoka torfowa wędzonka. Średnio niskie nuty słodu żytniego i czekolady. Lekkie suszone owoce. Goryczka średnia, palona z fenolowym akcentem od torfu. Balans lekko wytrawny od początku do końca.
Odczucie w ustach: Treściwe, bardzo gęste od żyta, nisko wysycone.
Ogółem: Nie jestem fanem torfu, ale trzeba przyznać, że to piwo jest bardzo dobre. Opróćz torfu fajnie wyeksponowany żytni charakter.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Dziki Wschód, SAA
24 mar 2024
- Erl-Brau, Helles Bockerl
24 mar 2024
- Trzech Kumpli, Wędzony Porter Bałtycki
24 mar 2024
- Gościszewo, Rzemiecha
24 mar 2024
- Schneeeule, Hot Irmi
24 mar 2024
- Lemke, Berliner Eiche
23 mar 2024
- Dortmunder Actien-Brauerei, DAB Original
7 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Festbier
7 mar 2024
- Leikeim, Steinbier
6 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Dunkle Weisse
6 mar 2024
- Dziki Wschód, SAA
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- Damian - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Startery drożdżowe – kompendium
- Marek - Startery drożdżowe – kompendium
- Jakub K - Toer de Geuze – przewodnik i relacja