Deer Bear / De Facto, Deer Facto
Styl: Forest Rye Stout
Barwa: Ciemnobrązowe, pod światło wyraźne rubinowe refleksy, klarowne.
Piana: Lekko beżowa, średnio niska obfitość i gęstość, niska trwałość.
Aromat: Średnio wysokie nuty dosyć sztucznego karmelu, toffiee, kakaowca, czekolady. Całość dosyć słodka w odbiorze. Ani tu stoutowej paloności ani żadnych nut „forest”.
Smak: Średnio wysokie sztuczne nuty karmelu, toffie, kakaowca, czekolady, lekko pralinowe. Wszystko to w słodkiej otoczce w zasadzie pozbawione stoutowej paloności. Na szczęście w smaku już wychodzi wyraźna, średnio intensywna sosna, która dodaje temu wszystkiemu szczyptę kontry. Mimo to balans wciąż słodki, męczący. Goryczka niska, chmielowa, dobrej jakości.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio wysoka. Wysycenie średnio niskie. Bardzo gładkie. Wyraźna kisielowość od żyta.
Ogółem: Piwo słodkie, sztuczne i męczące. Ewidentnie w klimacie pastry, niestety słowo to nie pada nigdzie na puszce, a szkoda, bo z pewnością bym sobie tego oszczędził.
Data degustacji: 2023
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
15 mar 2023
- Nepomucen, Our New IPA Needs No Introduction East Coast IPA
15 mar 2023
- Nepomucen, Around
15 mar 2023
- Trebjesa, Nikšićko Pivo
23 lut 2023
- Zaječar, Zaječarsko Svetlo Pivo
23 lut 2023
- Apatinska, Jelen
23 lut 2023
- Apatinska, Apatinsko
23 lut 2023
- Fabrika, Hoptimus Prime
23 lut 2023
- Dogma, Hoptopod
23 lut 2023
- Dogma, Albino
23 lut 2023
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
Najnowsze komentarze
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego
- browarnik - Startery drożdżowe – kompendium
- browarnik - Startery drożdżowe – kompendium