Wrężel, DW
Styl: Double Witbier
Kolor: Słomkowy, mętny.
Piana: Biała, średnio obfita, średnio gęsta, średnio trwała. Opada do obrączki lekko oblepiając szkło.
Zapach: Kolendra, trochę słabsze cytrusy. Ogólnie aromat dosyć łagodny i mało rześki, bardziej słodko mdły.
Smak: Dosyć treściwe. Słodowość, wyraźna kolendra, całkiem wyraźne cytrusy w klimacie cytryn i pomarańczy. Goryczka niska, dosyć krótka. Na finiszu lekko mydlany posmak od kolendry.
Wysycenie: Niskie.
Ogółem: Piwo przyciężkie nawet jak na ten ekstrakt i dosyć mdłe. Za płytko odfermentowane, bez typowej witbierowej rześkości. Jest to jeszcze potęgowane przez zdecydowanie zbyt niskie wysycenie.
Data degustacji: 2015
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Efes, Efest Draft
7 kwi 2023
- Marston’s, Manns Brown Ale
7 kwi 2023
- Robinsons, Mr Scrooge
7 kwi 2023
- Moon Lark, Digit
31 mar 2023
- Schneeeule, Dietrich
27 mar 2023
- Schneeeule, Marlene
27 mar 2023
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
15 mar 2023
- Nepomucen, Our New IPA Needs No Introduction East Coast IPA
15 mar 2023
- Nepomucen, Around
15 mar 2023
- Trebjesa, Nikšićko Pivo
23 lut 2023
- Efes, Efest Draft
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Kacper L - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara
- Kuba - 7 zasad dla początkującego piwowara
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego