Wrężel, DIPA
Kolor: Miedziany, opalizujący.
Piana: Kremowa, niezbyt obfita, średnio gęsta, dosyć trwała. Opada do kożucha mocno oblepiając szkło.
Zapach: Głównie chmielowy w klimatach słodkich owoców tropikalnych, trochę podbudowy słodowej z minimalną nutką karmelu i szczyptą siarki.
Smak: Treściwe. Mocna podbudowa słodowa z nutami melanoidynowymi oraz mocny chmiel o charakterze słodkich owoców tropikalnych podobnie jak w zapachu. Minimalna nuta alkoholowa. Goryczka dosyć wysoka o alkoholowym zabarwieniu.
Wysycenie: Niskie.
Ogółem: W porządku. Nie jest to żadna rewelacja ale źle też nie jest. Piwo do wypicia i zapomnienia.
Data degustacji: 2015
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Efes, Efest Draft
7 kwi 2023
- Marston’s, Manns Brown Ale
7 kwi 2023
- Robinsons, Mr Scrooge
7 kwi 2023
- Moon Lark, Digit
31 mar 2023
- Schneeeule, Dietrich
27 mar 2023
- Schneeeule, Marlene
27 mar 2023
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
15 mar 2023
- Nepomucen, Our New IPA Needs No Introduction East Coast IPA
15 mar 2023
- Nepomucen, Around
15 mar 2023
- Trebjesa, Nikšićko Pivo
23 lut 2023
- Efes, Efest Draft
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Kacper L - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara
- Kuba - 7 zasad dla początkującego piwowara
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego