Absztyfikant, Kumaru
Styl: Foreign Extra Stout z fasolą tonka
Kolor: Ciemny brąz, nieprzejrzysty.
Piana: Niezbyt obfita, mało gęsta, niezbyt trwała.
Aromat: Słodka czekolada, kakao, orzechy, wanilia. Dobry balans i intensywność.
Smak: Słodka czekolada, kakao, orzechy, wanilia, lekki marcepan. Goryczka średnia, lekko palona. Balans dosyć zrównoważony, początkowo lekko słodki kontrowany palonością na finiszu. Alkohol niewyczuwalny.
Odczucie w ustach: Dosyć treściwe, niskie wysycenie.
Ogółem: Świetne, tonka naprawdę robi robotę.
Data degustacji: 2017
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Efes, Efest Draft
7 kwi 2023
- Marston’s, Manns Brown Ale
7 kwi 2023
- Robinsons, Mr Scrooge
7 kwi 2023
- Moon Lark, Digit
31 mar 2023
- Schneeeule, Dietrich
27 mar 2023
- Schneeeule, Marlene
27 mar 2023
- Deer Bear / De Facto, Deer Facto
15 mar 2023
- Nepomucen, Our New IPA Needs No Introduction East Coast IPA
15 mar 2023
- Nepomucen, Around
15 mar 2023
- Trebjesa, Nikšićko Pivo
23 lut 2023
- Efes, Efest Draft
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- Kacper L - Aldehyd octowy, czyli zielone jabłko
- BeerFreak.pl - 7 zasad dla początkującego piwowara
- Kuba - 7 zasad dla początkującego piwowara
- marsosno - Dekalog fermentacji piwa domowego