Wychwood, Imperial Red
Kolor: Ciemny bursztyn wchodzący w rubin, klarowne.
Piana: Koloru złamanej bieli, obfita, dosyć gęsta, średnio trwała. Opada do dziurawego kożucha minimalnie oblepiając szkło.
Zapach: Zdominowany przez mocną owocowość i to w bardzo nietypowych klimatach, coś w deseń wiśni i moreli.
Smak: Średnio treściwe. Lekka słodowość, mocna owocowość dalej w tych klimatach co w zapachu (suszone morele, wiśnie). Na drugim planie lekka, tytoniowa nutka brytyjskich chmieli. Całość wieńczy średnia, przyjemna goryczka.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Bardzo dobre.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Dziki Wschód, SAA
24 mar 2024
- Erl-Brau, Helles Bockerl
24 mar 2024
- Trzech Kumpli, Wędzony Porter Bałtycki
24 mar 2024
- Gościszewo, Rzemiecha
24 mar 2024
- Schneeeule, Hot Irmi
24 mar 2024
- Lemke, Berliner Eiche
23 mar 2024
- Dortmunder Actien-Brauerei, DAB Original
7 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Festbier
7 mar 2024
- Leikeim, Steinbier
6 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Dunkle Weisse
6 mar 2024
- Dziki Wschód, SAA
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- Damian - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Startery drożdżowe – kompendium
- Marek - Startery drożdżowe – kompendium
- Jakub K - Toer de Geuze – przewodnik i relacja