Tyris, Tyris
Kolor: Słomkowy, mętny. Po wlaniu do końca na dnie szklanki pływają brzydkie, zbite kawałki drożdży.
Piana: Biała, średnio obfita, niezbyt gęsta, niezbyt trwała. Opada do obrączki.
Zapach: Trochę słodowości, mocna ale’owa owocowość, trochę kwiatowo-ziołowego chmielu.
Smak: Treściwość średnio niska. Odrobina słodowości, sporo ale’owej owocowości, jakiś tam minimalny posmak chmielu, ale to wszystko szybko zdominowane przez średnio wysoką goryczkę, niestety o nieco nieprzyjemnym charakterze, dosyć mocno zalegającą.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Można wypić z jako taką przyjemnością. Zawsze jest to jakaś odskocznia od dominujących w Hiszpanii koncerniaków, ale nie jest to nic specjalnie dobrego.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Dziki Wschód, SAA
24 mar 2024
- Erl-Brau, Helles Bockerl
24 mar 2024
- Trzech Kumpli, Wędzony Porter Bałtycki
24 mar 2024
- Gościszewo, Rzemiecha
24 mar 2024
- Schneeeule, Hot Irmi
24 mar 2024
- Lemke, Berliner Eiche
23 mar 2024
- Dortmunder Actien-Brauerei, DAB Original
7 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Festbier
7 mar 2024
- Leikeim, Steinbier
6 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Dunkle Weisse
6 mar 2024
- Dziki Wschód, SAA
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- Damian - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Startery drożdżowe – kompendium
- Marek - Startery drożdżowe – kompendium
- Jakub K - Toer de Geuze – przewodnik i relacja