Trzech Kumpli, Starter
Styl: American Easy Saison
Barwa: Słomkowa, mglista.
Piana: Biała, bardzo niska, nietrwała.
Aromat: Średnio niskie pieprzne fenole. Średnio niskie estry, pomarańcza, morela. Niski zbożowy słód. Niski cytrusowy chmiel.
Smak: Chmiel zauważalnie wzrasta osiągając poziom średnio niski, może nawet do średniego, o charakterze głównie cytrusowym. Średnio niskie pieprzne fenole i morelowo-pomarańczowe estry. Niski zbożowy słód. Goryczka średnio niskia, chmielowo-fenolowa, krótka, dobrej jakości. Balans wytrawny.
Odczucie w ustach: Treściwość niska. Wysycenie średnie.
Ogółem: Bardzo dobre. Rześkie, wytrawne, zbalansowane. Aromaty nie buchają i są dosyć stonowane, ale dzięki temu pije się je bardzo lekko. Faktycznie „easy” w nazwie jest nie bez powodu.
Data degustacji: 2019
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium