Trzech Kumpli, Native American
Kolor: Miedziany, opalizujący.
Piana: Koloru złamanej bieli, obfita, dosyć gęsta, dosyć trwała. Opada do kożucha oblepiając szkło.
Zapach: Amerykańskie chmiele, cytrusy, żywica, lekkie owoce tropikalne. To wszystko na wyraźnej podbudowie słodowej z jakimś muśnięciem karmelu.
Smak: Dosyć treściwe. Bardzo nietypowa, dosyć oleista struktura. W ciemno powiedziałbym, że to żyto. Dalej dominacja amerykańskich chmieli, wyraźne cytrusy, żywica. Goryczka średnio niska, dosyć krótka. Na finiszu czuć nawet bardziej pozostałości słodowej słodyczy niż goryczkę.
Wysycenie: Średnio niskie.
Ogółem: Do wypicia z przyjemnością. Niby niczym nie zachwyca, ale nie można mu odmówić swojego unikalnego charakteru.
Data degustacji: 2015
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium