Theakston, Theakston Old Peculier
Kolor: Brązowawo-bordowy, pod światło mocno rubinowy. Wydaje się klarowne, choć jest prawie nieprzejrzyste.
Piana: Kremowa, dosyć obfita, dosyć gęsta, dosyć trwała. Opada do kożucha lekko oblepiając szkło.
Zapach: Suszona śliwka, orzechy, nutki opiekane. W tle minimalna ziołowa chmielowość.
Smak: Dosyć treściwe. Słodowośc, orzechy, nutki opiekane, chleb razowy, lekka suszona śliwka, minimalna kwaskowatość. W smaku bardziej opiekane, w zapachu natomiast bardziej owocowe. Alkohol niewyczuwalny. Goryczka średnio niska, lekko pestkowa.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Bardzo dobre.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium