Solipiwko, El Bombero
Styl: DDH Rye IPA
Barwa: Ciemnozłote wchodzące w pomarańcz, metne.
Piana: Biała, mało obfita, średnio gęsta, niezbyt trwała.
Aromat: Średni chmiel: żywica, mango, cytrusy. Lekka żytnia przyprawowość.
Smak: Średni chmiel, głównie żywiczny, trochę cytrusów i mango. Średnia żytnia przyprawowość, trochę jej za dużo, jest w zasadzie na równi z chmielem. Lekka słodowość. Goryczka średnio wysoka, dosyć szorstka i nieprzyjemna. Balans wytrawny, goryczkowy.
Odczucie w ustach: Treściwość średnia. Wysycenie niskie. Zauważalna żytnia gładkość.
Ogółem: Bez szału. Za dużo żyta a za mało IPA + kiepska goryczka.
Data degustacji: 2020
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium