Schneider & Sohn, Aventinus Eisbock
Styl: Weizen Eisbock
Kolor: Bordowy, pod światło rubinowy, prawie nieprzejrzysty.
Piana: Obfita, gęsta, trwała.
Zapach: Banan, gruszka i goździk rewelacyjnie zbalansowane z nutami melanoidynowymi i słodowymi. Jest też wyraźna, nieco likierowa nuta alkoholowa.
Smak: Bardzo treściwe. Podobnie jak w zapachu świetny balans estrów bananowo-gruszkowych, goździka, melanoidyn i słodowości. Alkohol wyczuwalny i w smaku i w rozgrzaniu w przełyk, ale dosyć szlachetny, bez nieprzyjemnych nut rozpuszczalnikowych czy fuzlowych. Goryczka niska, głównie alkoholowa, ale dobrze balansująca całość i zapobiegająca odczuciu mdłości.
Wysycenie: Dosyć wysokie.
Ogółem: Świetne, bardzo dobrze zbalansowane, treściwe piwo.
Data degustacji: 2016
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium