Roman, Ename Tripel
Kolor: Jasnozłoty, mętny.
Piana: Bardzo obfita, gęsta, dosyć trwała. Opada do solidnego kożucha oblepiając szkło.
Zapach: Głównie estrowo-chmielowy. Typowe belgijskie estry: jabłka, gruszki, ziołowo-kwiatowy chmiel, minimalna nuta pieprzowa.
Smak: Treściwość średnio niska. Lekka słodowość, dużo wyraźniejsza niż w zapachu pieprzowość, która tutaj zaczyna grać pierwsze skrzypce. Nadal całkiem wyraźny jak na tripla ziołowo-kwiatowy chmiel i typowe posmaki estrowe. Alkohol niewyczuwalny nawet w posmaku. Goryczka średnia.
Wysycenie: Wysokie, musujące.
Ogółem: Świetny tripel. Mistrzowsko zamaskowany alkohol, dosyć solidnie nachmielony i bardzo dobrze zbalansowany.
Data degustacji: 2015
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium