Raduga, Potiomkin
Styl: Russian Imperial Stout
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Mało obfita, mało gęsta, mało trwała.
Zapach: Intensywny, złożony i przyjemny. Czekolada, praliny, kakao, lukrecja, szczypta kawy.
Smak: Odrobinę mniej złożony niż aromat. Dominuje tutaj popiołowo-palona nuta, która niszczy trochę balans smaku. Dalej mamy wszystko to, co wymienione w aromacie, ale na dużo dalszym planie. Do tego lekkie akcenty likierowe, alkoholowe. Goryczka średnio wysoka, palono-alkoholowa, zalegająca. Balans zdecydowanie wytrawny, goryczkowy. Aż chyba odrobinę za bardzo i na dłuższą metę może męczyć.
Odczucie w ustach: Treściwe, trochę oleiste. Wysycenie niskie. Gładkie. Trochę alkoholowego grzania w przełyk.
Ogółem: Rewelacyjny aromat i “tylko” dobry smak. Summa summarum i tak bardzo przyzwoity poziom, zwłaszcza za te pieniądze.
Data degustacji: 2016
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium