Racibórz, Raciborski Pils
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Biała, średnio i drobno pęcherzykowa. Niezbyt trwała, szybko opada do mizernego kożucha.
Zapach: Słodowo-chmielowy i chyba lekka nutka DMSu.
Smak: Dosyć wytrawne. Słodowość z wyraźną, ziołową goryczyką. Minimalna metaliczność.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Całkiem przyzwoite. Nie ma żadnych nachalnych wad, metalicznośc i DMS są naprawdę minimalne. Szału nie ma, ale lekkie pozytywne zaskoczenie owszem.
Data degustacji: 2013
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium