Pracownia Piwa / Podgórz, Baran z Jajem
Styl: Imperialny Porter Bałtycki
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Brązowa, obfita, gęsta, trwała.
Aromat: Średnio wysoki żywiczny, lekko cytrusowy chmiel. Średnia czekolada. Aromat bardziej jak Black IPA, w niczym nie przypomina porteru.
Smak: Średni chmiel, żywica, lekkie cytrusy, lekka trawiastość. Średnio wysoka gorzka czekolada, praliny. Średnio niska kawa. Niski alkohol. Goryczka średnio wysoka, palono-chmielowa. Balans tylko na początku lekko słodki, szybko skontrowany mocną goryczką i całkowicie wytrawny, palony na finiszu.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio wysoka, wysycenie średnio niskie, lekko kremowe.
Ogółem: Piwo niezłe, ale jest to raczej mocno palona Imperial Black IPA. Koło porteru to nie stało.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Łańcut, Rajski Płyn
11 Gru 2018
- Harpagan, Poharatany Parobek
11 Gru 2018
- Artezan, Too Young To Be Herod 2018
11 Gru 2018
- Monsters, Wattie
11 Gru 2018
- Kormoran, Barlow Sorbus
11 Gru 2018
- Gzub, Antracyt
11 Gru 2018
- Du Bocq, St. Benoit Blonde (30 letni)
11 Gru 2018
- Pracownia Piwa, Lab 35
11 Gru 2018
- Przystanek Tleń, Tropical Milk Stout
11 Gru 2018
- Przystanek Tleń, Old Ale Red Wine BA
11 Gru 2018
- Łańcut, Rajski Płyn
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Dekalog fermentacji piwa domowego
- Kamil W o Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl o 7 zasad dla początkującego piwowara
- Ania o 7 zasad dla początkującego piwowara
- BeerFreak.pl o Dekalog fermentacji piwa domowego