Pracownia Piwa / Podgórz, Baran z Jajem
Styl: Imperialny Porter Bałtycki
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Brązowa, obfita, gęsta, trwała.
Aromat: Średnio wysoki żywiczny, lekko cytrusowy chmiel. Średnia czekolada. Aromat bardziej jak Black IPA, w niczym nie przypomina porteru.
Smak: Średni chmiel, żywica, lekkie cytrusy, lekka trawiastość. Średnio wysoka gorzka czekolada, praliny. Średnio niska kawa. Niski alkohol. Goryczka średnio wysoka, palono-chmielowa. Balans tylko na początku lekko słodki, szybko skontrowany mocną goryczką i całkowicie wytrawny, palony na finiszu.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio wysoka, wysycenie średnio niskie, lekko kremowe.
Ogółem: Piwo niezłe, ale jest to raczej mocno palona Imperial Black IPA. Koło porteru to nie stało.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium