Pracownia Piwa / KiK, Nasz Dziki Bałtyk
Styl: Dziki imperialny porter bałtycki BA, 25Blg, 10% alk
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Beżowa, obfita, gęsta, trwała.
Aromat: Średnio wysokie dzikie owoce w stronę wiśni. Niska stajnia. Średnio wysokie nuty beczkowe, wanilia, dębina, palony karmel, lekki kokos. Średnio niska czekolada.
Smak: Średnio wysokie nuty dzikie, głównie owocowe ala placek wiśniowy, trochę niższe skórzane, stajenne. Średnia beczka (mocna wanilia i dębina, niższy palony karmel, na samym końcu minimalny kokos). Średnie nuty słodkiej czekolady, kakao. Niska kawa. Zauważalna średnia kwaśność, głównie mlekowa z lekko octowym akcentem. Alkohol bardzo niski, nie przeszkadza. Goryczka średnia, palona, z zauważalnym brettowym finiszem. Balans zrównoważony między słodyczą, kwaśnością i palonością.
Odczucie w ustach: Treściwość średnia, wysycenie niskie, kremowe, bardzo lekko rozgrzewające.
Ogółem: Świetne piwo.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Dziki Wschód, SAA
24 mar 2024
- Erl-Brau, Helles Bockerl
24 mar 2024
- Trzech Kumpli, Wędzony Porter Bałtycki
24 mar 2024
- Gościszewo, Rzemiecha
24 mar 2024
- Schneeeule, Hot Irmi
24 mar 2024
- Lemke, Berliner Eiche
23 mar 2024
- Dortmunder Actien-Brauerei, DAB Original
7 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Festbier
7 mar 2024
- Leikeim, Steinbier
6 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Dunkle Weisse
6 mar 2024
- Dziki Wschód, SAA
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- Damian - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Startery drożdżowe – kompendium
- Marek - Startery drożdżowe – kompendium
- Jakub K - Toer de Geuze – przewodnik i relacja