Podgórz, 652 m n.p.m.
Styl: Porter Bałtycki
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Kremowa, mało obfita, mało gęsta, dosyć trwała.
Aromat: Średnio wysoka słodka czekolada, kakao. Niska suszona śliwka.
Smak: Średnio wysoka czekolada, kakao. Średnio niska suszona śliwka, trochę skórki chleba. Goryczka średnio niska do średniej, palona. Balans lekko słodki na początku, wytrawny na finiszu.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio wysoka, wysycenie średnie. Lekko kremowe.
Ogółem: Bardzo dobre.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium