Pinta, Kwas Rho
Styl: Sour Ale z moszczem winogronowym
Barwa: Słomkowe, lekko mgliste.
Piana: Bardzo szczątkowa, biała, mało obfita i mało trwała.
Aromat: Średnio niski kwas mlekowy. Średnio niski chmiel w kierunku białych owoców. Winogrona ciężko wyróżnić, bo mieszają się z bardzo podobnym profilem chmielowym.
Smak: Średni kwas mlekowy, dosyć dobrej jakości, choć odrobinę szorstki. Średnio niski chmiel, dający nuty białych owoców, w tym właśnie winogron, choć tutaj wyraźniejsza nuta białego wina pozwala zidentyfikować dodatek owoców z większa pewnością niż w aromacie. Niska zbożowa słodowość. Goryczka niska, ale zauważalna. Balans wytrawny, kwaśny.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska. Wysycenie średnio wysokie. Cierpkie.
Ogółem: Bardzo dobre.
Data degustacji: 2020
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium