Pinta, Kwas Rho

Styl: Sour Ale z moszczem winogronowym

Barwa: Słomkowe, lekko mgliste.

Piana: Bardzo szczątkowa, biała, mało obfita i mało trwała.

Aromat: Średnio niski kwas mlekowy. Średnio niski chmiel w kierunku białych owoców. Winogrona ciężko wyróżnić, bo mieszają się z bardzo podobnym profilem chmielowym.

Smak: Średni kwas mlekowy, dosyć dobrej jakości, choć odrobinę szorstki. Średnio niski chmiel, dający nuty białych owoców, w tym właśnie winogron, choć tutaj wyraźniejsza nuta białego wina pozwala zidentyfikować dodatek owoców z większa pewnością niż w aromacie. Niska zbożowa słodowość. Goryczka niska, ale zauważalna. Balans wytrawny, kwaśny.

Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska. Wysycenie średnio wysokie. Cierpkie.

Ogółem: Bardzo dobre.

Data degustacji: 2020

Powrót do listy degustacji.