Pinta, Grodziskie 3.0
Kolor: Słomkowy, mętny.
Piana: Biała, dosyć obfita, dosyć gęsta, średnio trwała. Opada do dziurawego kożucha.
Zapach: Przyjemna, wyraźna wędzonka i minimalna nutka chmielowa.
Smak: Treściwość oczywiście dosyć niska, ale daje radę, nie sprawia wrażenia wodnistego. Wędzonka dosyć wyraźna, ale chyba mniej niż w zapachu. Szczypta chmielowości. Całość dopełnia specyficzna kwaskowatość razem ze specyficznym wysyceniem zostawiająca posmak jak po wodzie gazowanej. Wszystko dopełnione średnio niską goryczką.
Wysycenie: Wysokie, drobne, musujące.
Ogółem: Przyjemne, chociaż mnie nie zachwyciło. Niestety zawieruszyło mi się trochę to piwo i wypiłem je dobre kilka tygodni po wersji 2.0, więc nie mam bezpośredniego porównania, ale tamtą zapamiętałem o wieeele lepiej. Tutaj ten kwasek psuje całokształt. W 2.0 też mi o wiele bardziej odpowiadał profil chmielowy i goryczka.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium