Permon, P.A.P.A
Kolor: Złoty, opalizujący.
Piana: Biała, obfita, ekstremalnie gęsta, bardzo trwała. Utrzymuje się fenomenalną, grubą warstwą oblepiając szkło.
Zapach: Cytrusowy, lekko landrynkowy.
Smak: Treściwość średnio niska. Lekka słodowa słodycz i wyraźny posmak amerykańskich chmieli: cytrusowy, żywiczny, lekko trawiasty. To wszystko bardzo intensywne i ‚świeże’. Goryczka średnia do średnio wysokiej, żywiczna, minimalnie pozostająca.
Wysokie: Średnie.
Ogółem: Nie wiem czy to piwo zawsze trzyma taką formę, ale beczka, którą piłem była po prostu fenomenalna. Piwo dopracowane w każdym calu (piana = mistrzostwo świata), niezwykle intensywne chmielowo w smaku, ale bardzo rześkie i pijalne z idealnie wyważoną goryczką.
Uwagi: Pite w wersji lanej.
Data degustacji: 2015
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium