Palm, Steenbrugge Blond
Kolor: Złoty, klarowny.
Piana: Biała, bardzo obfita, dosyć gęsta, trwała.
Aromat: Wysokie estry, głównie banan i gruszka. Średnio wysokie fenole, głównie goździk, lekki pieprz. Trochę bardziej jak weizen niż jak rasowy blond.
Smak: Tu już zdecydowanie bardziej blondowo. Nadal mocne estry, na pierwszym planie gruszka, dalej morela, banan. Średnio wysokie fenole, głównie pieprzne z lekko goździkową nutą. Niska zbożowa słodowość. Lekki, nieprzeszkadzający alkohol. Goryczka średnio niska do średniej, stanowiąca połączenie chmielu, fenoli i alkoholu, lekko zalega. Balans wytrawny, zwłaszcza na finiszu.
Odczucie w ustach: Treściwość średnia do średnio wysokiej. Wysycenie wysokie, musujące. Lekko rozgrzewające od alkoholu. Lekkie pieczenie od fenoli.
Ogółem: Przyjemny blond. W aromacie trochę niestylowy, ale broni się smakiem.
Data degustacji: 2017
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium