Olimp, Reja

Styl: Ice Sour Brett Ale Barrel Aged

Barwa: Rubinowy wchodzący w brąz, mętne.

Piana: Brak.

Aromat: Średnio wysokie dzikie drożdże – jagody, porzeczka, pot. Średnia beczka – dąb, wanilia. Niski kwas mlekowy.

Smak: Średnio wysokie posmaki dzikich drożdży, jagodowe, porzeczki, potu. Średnio wysoka beczka, głównie czysty posmak dębowy, lekka wanilia. Średni kwas mlekowy i dosłownie szczypta octowego. Średni alkohol, niestety przeszkadzający. Niskie nuty słodowe, karmel, biszkopt. Goryczka średnio wysoka, alkoholowa. Balans wytrawny.

Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska. Wysycenie niskie. Mocno rozgrzewające i ściągające.

Ogółem: Zbyt alkoholowe, poza tym dobre.

Data degustacji: 2018

Powrót do listy degustacji.