Nepomucen, Carpio 2020
Styl: Koźlak jesienny
Barwa: Brązowe, pod światło rubinowe refleksy, lekko mgliste.
Piana: Koloru złamanej bieli, mało obfita, średnio gęsta, dosyć trwała.
Aromat: Średnio wysokie słodowe nuty opiekane wchodzące już wręcz lekko w palone – orzechy, skórka chleba, mocno opieczony tost, kawa zbożowa. Średnio niskie estry w stronę świeżej śliwki.
Smak: Wysoka słodowość, skórka chleba, miód gryczany, kawa zbożowa, mocno opieczone tosty. Średnio niskie estry śliwkowe. Goryczka średnio niska, chmielowa, dobrej jakości. Balans słodowy, choć posmak robi się półwytrawny z długim, słodowo-kawowym finiszem.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio wysoka. Wysycenie średnio niskie. Dosyć gładkie.
Ogółem: Świetne piwo. Gdybym chciał się czepiać stylowości, to na koźlaka jesiennego pojawia się już za dużo lekko palonych, kawowych nut, ale właśnie dzięki temu jest tak bogate i oryginalne.
Data degustacji: 2020
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium