Moritz, Epidor
Kolor: Bursztynowy, klarowny.
Piana: Biała, średnio obfita, niezbyt gęsta, dosyć trwała. Opada do kożucha.
Zapach: Mocno słodowy, lekki karmel.
Smak: Dosyć treściwe. Słodowość, lekki karmel, lekko tostowy. Goryczka niska. Alkohol minimalnie wyczuwalny po przełknięciu.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Ujdzie.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Dziki Wschód, SAA
24 mar 2024
- Erl-Brau, Helles Bockerl
24 mar 2024
- Trzech Kumpli, Wędzony Porter Bałtycki
24 mar 2024
- Gościszewo, Rzemiecha
24 mar 2024
- Schneeeule, Hot Irmi
24 mar 2024
- Lemke, Berliner Eiche
23 mar 2024
- Dortmunder Actien-Brauerei, DAB Original
7 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Festbier
7 mar 2024
- Leikeim, Steinbier
6 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Dunkle Weisse
6 mar 2024
- Dziki Wschód, SAA
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Dekalog fermentacji piwa domowego
- Damian - Dekalog fermentacji piwa domowego
- BeerFreak.pl - Startery drożdżowe – kompendium
- Marek - Startery drożdżowe – kompendium
- Jakub K - Toer de Geuze – przewodnik i relacja