Marston’s, Stout

Kolor: Praktycznie czarny, choć niektórzy może by powiedzieli, że jeszcze bardzo ciemny brąz. Pod światło minimalne rubinowe refleksy.

Piana: Beżowa, dosyć obfita, dosyć gęsta, trwała. Utrzymuje się solidnym kożuchem mocno oblepiając szkło piękną koroną.

Zapach: Kawa, czekolada, szczypta suszonych śliwek. Niespecjalnie intensywny.

Smak: Treściwość średnio niska. Dominacja gładkich i ułożonych posmaków palonych: kawa, czekolada. Minimalna kwaskowatość. Goryczka dosyć niska, przypalana.

Wysycenie: Niskie.

Ogółem: Dobre. Jak ktoś lubi charakterne, ostro palone stouty to się zawiedzie. Jak ktoś lubi spokojnie i gładko w stylu Guinnessa Draught, to powinno mu posmakować.

Data degustacji: 2014

Powrót do listy degustacji.