Marston’s, Stout
Kolor: Praktycznie czarny, choć niektórzy może by powiedzieli, że jeszcze bardzo ciemny brąz. Pod światło minimalne rubinowe refleksy.
Piana: Beżowa, dosyć obfita, dosyć gęsta, trwała. Utrzymuje się solidnym kożuchem mocno oblepiając szkło piękną koroną.
Zapach: Kawa, czekolada, szczypta suszonych śliwek. Niespecjalnie intensywny.
Smak: Treściwość średnio niska. Dominacja gładkich i ułożonych posmaków palonych: kawa, czekolada. Minimalna kwaskowatość. Goryczka dosyć niska, przypalana.
Wysycenie: Niskie.
Ogółem: Dobre. Jak ktoś lubi charakterne, ostro palone stouty to się zawiedzie. Jak ktoś lubi spokojnie i gładko w stylu Guinnessa Draught, to powinno mu posmakować.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium