Lord Chambray, Winter Ale
Kolor: Brązowy, mętny.
Piana: Koloru złamanej bieli, mało obfita, mało gęsta, mało trwała.
Aromat: Średnio wysoka przyprawowość, bardzo dobrze zbalansowana, nic nie wybija się na pierwszy plan, więć cięzko wychwycić co tu konkretnie jest. Mam wrażenie, że czuję najbardziej kardamon. Oprócz tego średni słód w stronę karmelu, toffie, biszkoptu i średnio niska nuta miodowa.
Smak: Średnio wysokie przyprawy, znowu dobry balans utrudnia wychwycenie konkretów. Może kardamon, gałka muszkatołowa? Dalej średni słód, toffie, karmel, biszkopt. Trochę owocowych estrów i nut miodowych. Goryczka niska, krótka.
Odczucie w ustach: Treścowość średnia. Wysycenie średnio niskie.
Ogółem: Dobre.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium