Lord Chambray, Fungus Rock

Styl: Dry Stout

Kolor: Bardzo ciemny brąz, nieprzejrzyste.

Piana: Jasnobeżowa, średnio obfita, średnio gęsta, średnio trwała.

Aromat: Średnio wysoka słodowość, bardzo mocne nuty kakaowe i opiekane, lekka słodka czekolada, średnio niskie estry owocowe.

Smak: Średnio wysokie kakao, smaki opiekane, czekolada, lekki karmel. Goryczka średnio wysoka, głównie chmielowa, lekko palona, nadająca bardzo wytrawnego charakteru na finiszu. Średnio niskie estry owocowe. Balans początkowo słodowy z wyraźnie wytranym finiszem.

Odczucie w ustach: Treściwość średnia. Wysycenie średnio niskie.

Ogółem: Dobre. Przyjemna goryczka i wytrawność w stronę dry stoutu, jednak paleta smaków słodowych bardziej przypominająca english porter.

Data degustacji: 2018

Powrót do listy degustacji.