Kormoran, Plon brązowy

Kolor: Bursztynowy, opalizujący.

Piana: Koloru złamanej bieli, średnio obfita, dosyć gęsta, niezbyt trwała. Opada do dziurawej mgiełki.

Zapach: Chmielowy, kwiatowo-cytrusowy.

Smak: Dosyć treściwe. Spora słodowość, nawet jakieś nutki karmelu. Dalej kwiatowo-ziołowy chmiel z nutkami cytrusowymi. Goryczka średnia. Finisz odrobinę bardziej wytrawny.

Wysycenie: Średnie.

Ogółem: Gorzej od zielonego plona. Mam wrażenie, że ten jest bardziej słodki. W przypadku zielonego wielu narzekało na słodycz, ale mi nie przeszkadzała, tutaj faktycznie już jest coś na rzeczy. Aromat chmielowy wydaje się, że też mniej intensywny, bez takiej trawiastej świeżości i bez tej nutki ananasa, która urzekła mnie w zielonym. Mimo wszystko źle nie jest, Sybilla ma naprawdę ogromny potencjał.

Data degustacji: 2014

Powrót do listy degustacji.