Kocour Varnsdorf, IPA Samurai
Kolor: Złoty, mętny w mało estetyczny sposób. Pływające drobinki drożdży.
Piana: Biała, dosyć gęsta, średnio trwała. Opada do dziurawego kożucha.
Zapach: Amerykańskie chmiele – mango, inne owoce tropikalne, cytrusy, lekko landrynkowy, niespecjalnie intensywny.
Smak: Dosyć treściwe. Aromaty amerykańskich chmieli – mango, trawa, cytrusy, ale to wszystko dosyć mało intensywne. Goryczka średnio wysoka, ściągająca.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Zawiodłem się. Piwo bez wad, ale wszystkie typowe AIPA’owe aromaty zarówno w zapachu jak i smaku są strasznie słabe, porównując do innych piw w tym stylu.
Data degustacji: 2013
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium