Jopen, Grätzer
Kolor: Słomkowy, mętny.
Piana: Biała, gęsta, bardzo trwała, mocno oblepia szkło.
Zapach: Głównie wędzonka z chmielowo-słodowym tłem.
Smak: Dosyć wodniste, co jest oczywiste przy takim ekstrakcie. Spora, ale nie przytłaczająca wędzonka dopełniona przyzwoitą, idealną wręcz jak na piwo tego typu dawką goryczki. Lekkie i bardzo pijalne, czyli takie jak zakłada styl.
Wysycenie: Wysokie.
Ogółem: Moje pierwsze grodziskie, ale na pewno nie ostatnie. Gatunek o ogromnym potencjale. Piwo ekstremalnie pijalne, ale jednocześnie w żaden sposób nie można powiedzieć, że nudne. Lekkość i niska zawartość alkoholu powoduje, że widziałbym je jako idealne piwo na letnie upały.
Data degustacji: 2013
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium