Innis & Gunn, Irish Whiskey Finish
Styl: Barrel Aged Stout (FES)
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty.
Piana: Beżowa, bardzo obfita, gęsta, średnio trwała.
Zapach: Dominacja bardzo przyjemnych, ułożonych i bogatych nut pochodzących od drewna: wanilia, przypalony karmel, lekki kokos i nuty dębowe.
Smak: Powtórka zapachu z podwyższonym charakterem bazowego soutu. Dalej dominuje przede wszystkim lekka słodycz, przypalony karmel, dalej wanilia i wspierające nuty drewna i kokosa na samym końcu. Smak jest uzupełniony przez subtelne, czekoladowe nuty bazowego piwa. Goryczka dosyć niska, ale dobrze balansuje słodycz i zapobiegająca uczuciu zalepiania.
Odczucie w ustach: Średnia treściwość, średnio niske wysycenie. Lekka kremowość, mimimalne ściąganie od tanin i minimalne alkoholowe szczypanie. Uczucia te są wycofane i żadne nie przeszkadza.
Ogółem: Bardzo dobre piwo. Mało charakteru stoutu, ale za to bardzo przyjemny, kompleksowy i dobrze wyeksponowany charakter drewna.
Data degustacji: 2016
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium