Hoppy Beaver, Scotland Yard
Styl: Scottish Ale
Piana: Kolor złamanej bieli, średnio obfita, niezbyt gęsta, dosyć trwała.
Aromat: Średnio wysoki aromat słodowy, karmelu, toffie, lekko tostowy. Niskie estry owocowe.
Smak: Średni smak słodowy, karmelu, toffie, tostów. Niskie estry owocowe. Może szczypta ziemistego, brytyjskiego chmielu. Goryczka średnio niska, krótka. Mimo, że piwo jest skoncentrowane słodowo, to wytrawny finisz zapewnia bardzo przyjemną kontrę i bardzo zwiększa pijalność.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska, wysycenie średnio niskie, lekko kremowe.
Ogółem: Bardzo dobre.
Data degustacji: 2018
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium