Hopkins, Biohazard Tempranillo BA

Styl: Whisky Porter leżakowany w beczce po czerwonym winie, 25Blg, 10.5% alk

Kolor: Bardzo ciemny brąz, opalizujące.

Piana: Beżowa, mało obfita, mało gęsta, mało trwała.

Aromat: Średnie nuty torfowe. Średnie suszone owoce, czekolada i dąb. Średnio niski karmel.

Smak: Średnia torfowa wędzonka. Średnie suszone owoce, słodka mleczna czekolada, dąb. Średnio niski karmel. Lekkie akcenty kojarzące się z czerwonym winem. Średnio niski alkohol, trochę przeszkadza. Goryczka średnia, taninowo-palona. Balans początkowo lekko słodki, mocno taninowy na finiszu.

Odczucie w ustach: Treściwość średnio wysoka, wysycenie średnie. Lekko gładkie, lekko rozgrzewające. Wyraźnie ściągające.

Ogółem: Dobre, trochę zbyt alkoholowe.

Data degustacji: 2017

Powrót do listy degustacji.