Exmoor, Exmoor Gold
Kolor: Złoty, opalizujący.
Piana: Biała, dosyć obfita, niezbyt gęsta, niezbyt trwała. Opada do dziurawej, cienkiej warstewki.
Zapach: Słodowość, lekka ale’owa estrowa złożoność i szczypta ziołowego chmielu.
Smak: Treściwość średnio niska. Lekka podbudowa słodowa, bardzo mocna estrowa owocowość, szczypta ziemistego chmielu, minimalny diacetyl i lekka, ale wyraźna kwaskowatość. Goryczka średnio niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Bez szału. Za estrowe, za kwaśne.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Dziki Wschód, SAA
24 mar 2024
- Erl-Brau, Helles Bockerl
24 mar 2024
- Trzech Kumpli, Wędzony Porter Bałtycki
24 mar 2024
- Gościszewo, Rzemiecha
24 mar 2024
- Schneeeule, Hot Irmi
24 mar 2024
- Lemke, Berliner Eiche
23 mar 2024
- Dortmunder Actien-Brauerei, DAB Original
7 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Festbier
7 mar 2024
- Leikeim, Steinbier
6 mar 2024
- Erl-Brau, Erlkonig Dunkle Weisse
6 mar 2024
- Dziki Wschód, SAA
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl - Startery drożdżowe – kompendium
- Marek - Startery drożdżowe – kompendium
- Jakub K - Toer de Geuze – przewodnik i relacja
- BeerFreak.pl - Toer de Geuze – przewodnik i relacja
- Łukasz Wróblewski - Toer de Geuze – przewodnik i relacja