De Prael, Willy
Kolor: Ciemny brąz, pod światło rubinowe refleksy, nieprzejrzysty.
Piana: Beżowa, średnio obfita, średnio gęsta, dosyć trwała. Opada do mocno dziurawego kożucha.
Zapach: Mocno owocowy: suszone śliwki, czereśnie. Na drugim planie pieprzowa nuta fenolowa. Minimalny karmel.
Smak: Jak na quadrupla zaskakująco mało treściwy. Mocno owocowy, śliwki (niekoniecznie suszone), czereśnie, karmel, sporo słodyczy. Fenoli obecnych w zapachu w smaku już nie wyczuwam. Alkohol całkowicie niewyczuwalny. Goryczka średnio niska.
Wysycenie: Średnie.
Ogółem: Najbardziej zaskakująca jest tutaj bardzo niska treściwość jak na ten ekstrakt i jednocześnie całkowicie niewyczuwalne 11% alkoholu. Aż przechodzi przez głowę myśl czy przez pomyłkę nie nakleili na inne piwo złej etykiety ;) Oprócz tego jak na quada to nie ma tutaj jakiegoś powalającego bogactwa smaku. Ogólnie piwo jest dobre, nie można powiedzieć, że nie, ale nie jest to taki ciężki, degustacyjny trunek jakiego spodziewałbym się po stylu.
Data degustacji: 2014
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium