Dapper, American IPA
Kolor: Bursztynowy, zmętniony widocznymi drobinkami nawet nie tyle drożdży co chyba bardziej chmielin.
Piana: Koloru złamanej bieli, obfita, gęsta, trwała. Opada do kożucha mocno oblepiając szkło.
Zapach: Głównie chmielowy, cytrusowo-żywiczny z wyraźną karmelową nutą od słodu.
Smak: Dosyć treściwe. Wyraźna podbudowa słodowa z akcentami karmelowymi, chmiel dalej o charakterze cytrusowo-żywicznym, ale jego intensywność nie powala. Goryczka średnia do średnio wysokiej, o niezbyt przyjemnym charakterze, nieco zalegająca. Całość dosyć słodka aż po sam finisz.
Wysycenie: Średnio niskie do średniego.
Ogółem: Szału nie ma. Dla mnie za słodkie, trochę nieułożone, aromaty chmielowe nie powalają.
Data degustacji: 2015
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium