Crooked Stave, Serenata Notturna Blueberry
Notka skrócona z panelu degustacyjnego.
Styl: Barrel Aged Sour/Wild Ale z borówką
Aromat: Mocno dziki, stajnia, przyprawy. Równie mocna owocowość zarówno od owoców (borówka) jak i bardzo fajny agrest i lekka tropikalność od dzikich drożdży.
Smak: Bardzo mocna kwaśność, czysto mlekowa bez octu. Bogate nuty od dzikich drożdzy, agrestowe, przyprawowe, stajenne. Mocna borówka. Lekkie nuty dębowe. Goryczka bardzo niska. Balans wytrawny, kwaśny. ZERO alkoholu przy piwie mającym 12% i tak mało ciała co jest absolutnie niebywałe.
Odczucie w ustach: Treściwość średnio niska, wysycenie średnio wysokie, trochę ściągające.
Ogółem: Majstersztyk, jeden z najlepszych kwasów jakie piłem. Charkaterny, mocno kwaśny z bogatym profilem brettowym. Ukrycie alkoholu czapki z głów.
Data degustacji: 2017
Śledź mnie!
Instagram
Najnowsze degustacje
- Nepomucen, Carpio 2020
17 Lis 2020
- Cześć Brat, Chodź Na Solo Runda 1
17 Lis 2020
- Browar Jana, Sour Cherry Wild Bavarian Ale
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Triple Vision
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Leżak Kociewski
17 Lis 2020
- Pinta, Kwas Rho
17 Lis 2020
- Yerevan Brewery, Kilikia Dark
17 Lis 2020
- Piwne Podziemie, Chmielokrata Mosaic Incognito
17 Lis 2020
- Funky Fluid, All Eyez On Me
17 Lis 2020
- Czarna Owca, Obywatel Kociewski
17 Lis 2020
- Nepomucen, Carpio 2020
Najnowsze komentarze
- BeerFreak.pl o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- eresjot o Warzenie piw dzikich. Część 2: Fermentacja.
- BeerFreak.pl o Startery drożdżowe – kompendium
- Jurek o Startery drożdżowe – kompendium